Захариева: Не съм национален предател

Нямаме информация за върнатите от Турция 77 души, заяви вицепремиерът

Захариева: Не съм национален предател | StandartNews.com

Не съм национален предател, обяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева отностно договора за добросъседство с Македония. "За такъв ме обвиниха и депутатите, когато внесох предложението в парламента", продължи тя в bTV. "Мнозина обаче не са чели добре декларацията от 1999 г. Там пише, че тя е подписана на двата официални езика. В новият договор стои същата клауза. Нищо друго не е допълвано за македонският език. Залегнало е и как ще се празнува общата история", допълни Захариева.

В техен интерес е да има договор, защотото едно е договор, а друго декларация. Ако не се спазват договорите неща, то това ще има широк отзвук. Най-вече в търговията, каза още Захариева. 

Нямаме информация за тези 77 души, за които се говори в Турция, а и това от компетенцията на друго министерство. То е направило съответното запитване, но отговор няма", продължи тя.

Захариева обяви, че няма да отзове Писанчев като консул в Гърция, защото той си върши работата. "Проблем там е, че нямаме посланик. Скоро трябва да го решим" завърш Захариева. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай