Юлия Ненкова е новият шеф на КЗК

Юлия Ненкова е новият шеф на КЗК | StandartNews.com

Неин заместник стана Димитър Кюмюрджиев, предложена от Патриотичния фронт

Юлия Ненкова бе избрана за председател на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) от парламента. Юлия Ненкова беше единственият кандидат за поста, а кандидатурата и е предложена от ГЕРБ. 137 депутати глсуваха „за", 1 – „против" и 10 – „въздържал се". Ненкова е настоящ заместник-кмет на Столична община с ресор „Законност, координация и контрол", а от 2010 година до сега е и председател на Надзорния съвет на Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол.

Освен председател, депутатите избраха зам.-председател и членове на КЗК. Кандидатите за постовете бяха 11.

Със 140 гласа „за", 0-„против" и 12-„въздържал се", за зам.-председател на КЗК парламентът одобри кандидатурата на Димитър Кюмюрджиев, предложена от Патриотичния фронт. Той е юрист с опит в прилагането на антитръстовото законодателство, а в периода 1997-2003 година е бил член на КЗК.

За членове на КЗК бяха избрани още Ана Янева, предложена от „БСП лява България"; Георгица Стоянова, предложена от ГЕРБ; Красимир Витанов, предложен от Реформаторския блок; Красимир Зафиров, предложен от партия Българския демократичен център и Проф. д-р Пламен Киров, издигнат от ДПС.

Парламентът отхвърли кандидатурите на Георги Ганев, номиниран от Фондация „Център за либерални стратегии" и предложен от депутата от РБ Мартин Димитров и група народни представители; Кирил Дойчинов, предложен от независимия народен представител Муса Палев; Николай Илчев, предложен от АБВ; Стамен Гърбелов, предложен от депутата от БДЦ Светлин Танчев и група народни представители.

Депутатът от ГЕРБ Александър Руменов Ненков е син на новия шеф на КЗК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай