Йотова: Хората от БЧК заслужават да се гарантира труда им

Йотова: Хората от БЧК заслужават да се гарантира труда им | StandartNews.com
Българският червен кръст има привилегията да бъде първи на мястото, където човешкото страдание се сблъсква с надеждата, а за хората, изпаднали в беда, състрадателните думи и вдъхването на кураж са по-важни дори от оказването на първа помощ. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова по време на откриването на 17-то издание на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми "Агресия, кино, хуманност", който започна в санаторно-оздравителния комплекс "Камчия" край Варна, цитирана от БНР.
Над 200 филма от 15 държави ще гледа публиката на фестивала до 15-ти октомври. Председател на журито е Павел Васев, а италиански я режисьор Беппе Чино ще участва в журирането дистанционно. Гости на форума са представители на Червения кръст и Червения полумесец от Румъния, Хърватия, Турция, Бразилия, Иран, Ирак.
Нека да си спомним, само преди няколко години кой беше пръв, когато се случи тази ужасна трагедия на Бургаското летище. Там беше Българският червен кръст. И в Аспарухово беше така, и не само там. При ужасните взривове, които имаше в страната - плод на човешки грешки.. Винаги бяха там! Това са хора, които работят ден и нощ, доброволци, за които няма почивен ден. Тяхната дейност трябва да върви като червена нишка през много закони, за да бъде гарантиран техния труд и наистина да заслужат това, което показват и което дават от себе си, заяви Йотова. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай