Йотова: БСП не е донорска партия

Йотова: БСП не е донорска партия | StandartNews.com

Няма да позволим БСП да се използва за донорска партия. Това заяви евродепутатът от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Илияна Йотова в предаването „Тази сутрин" по БТВ.

„В БСП има достатъчно кадърни хора, професионалисти. Всеки работи за партията според собствените си разбирания. Сега хората на конгреса предпочетоха един екип, който нека да има достатъчно време да покаже какво може. Мисля, че след първоначалните емоции и страсти след думите енергия и промяна, в БСП започна да действа друга дума, която е магическа за партията – обединение", коментира тя. И изтъкна, че е време да се подобри връзката между БСП и българските граждани.

"БСП започва големият диалог в лявото, но не само с политическите формации в лявото", продължи Йотова. „За нас преди всичко са важни структурите на гражданското общество, всички онези хора, които в момента търпят това управление и искат промяна. Дали сме си сметка, че механичното събиране на различни леви партии в една коалиция не води до нищо, защото ако тези партии са само един етикет, емблема, зад която няма никакви хора и никой не ги поддържа няма смисъл", допълни тя.

Йотова обясни, че ще се състоят срещи на ръководството на БСП с всички формации, които искат да водят диалог и с които има смисъл. „Ако някой смята, че за тези президентски избори ще използва БСП само за донорска партия, за няколко стотин хиляди гласа с предварително посочена кандидатура, около която да се обедним, страда от доста илюзии", каза още тя.

По-рано днес лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви пред Нова тв, че ще проведе референдум в партията, за да избере най-подходящия кандидат за президентските избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай