Йордан Цонев: ДПС ще подкрепи вота на недоверие със свои аргументи

Йордан Цонев: ДПС ще подкрепи вота на недоверие със свои аргументи | StandartNews.com

Ще подкрепим вота, ще гласуваме „против" правителството, обаче с нашите мотиви и аргументи. Това обяви в кулоарите на парламента зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев по повод заявката на ПГ на "БСП за България", че ще внесе вот на недоверие без ДПС.

„Имаме решение за вота на недоверие и то много отдавна, взето на нашия най-висш форум между две конференции на Националния съвет. Решението ни не е за един вот, а за вотове, и добре обосновано", заяви той.

„Между Коледа и Нова година не бяхме потърсени, след Нова година също. Днес разбрахме, че БСП вчера на свой форум са взели решението да внесат вота сами. Днес Корнелия Нинова уведоми Мустафа Карадайъ за това решение. Вие преценете какво е това действие", коментира Йордан Цонев.

В отговор на въпроса дали това е нож в гърба на едната опозиционна партия към другата, след като са се договорили да внасят вот за корупцията заедно, зам.-шефът на ПГ на ДПС Йордан Цонев заяви: "Вие преценете това тяхно действие какво е. Аз се изкушавам да кажа, че това действие доказва правотата на думите на г-н Доган". Доган заяви в предколедното си слово пред елита на ДПС, че няма политическа партия от опозицията, която след евентуален успешен вот на недоверие да може да поеме управлението на страната. Това обидило соцлидерката Корнелия Нинова, която изтъкна, че партията й е готова да управлява и има изготвена програма за това още за отминалите избори.

"Думите на г-н Доган са снимка на политическата ситуация в страната, те не предизвикват тази ситуация, а те са констатация каква е ситуацията", разясни той. "Тук се изкушавам да кажа и защо това действие доказва правотата на думите: Ако нямаш култура в опозиция коалиционна, много е трудно да имаш такава в управлението", отсече Цонев по адрес на БСП и поведението на ръководството й.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай