Йончева: Оградата на границата са прескача с обикновена стълба

Има силен мигрантски натиск, за който не се говори, обяви депутатът от "БСП за България"

Йончева: Оградата на границата са прескача с обикновена стълба | StandartNews.com

Депутатът от "БСП за България" Елена Йончева показа снимка, на която мигранти прескачат оградата по границата ни с Турция с помощта на най-обикновена стълба. Това стана в студиото на bTV. Предпазното съоръжение  вече е обект от значение за националната ни сигурност и снимането ѝ, както и на евентуални проблемите и нередности, свързани с нея, са забранени.

Тази снимка е правена от самите бежанци, виждаме как прескачат оградата със стълба. Те са се снимали с цел да рекламират българската ограда колко лесно се минава, коментира Йончева. По думите ѝ въпросната фотография циркулирала свободно в съседна Турция, откъдето идват повечето нелегални имигранти.

Самата ограда е направена неефективно и тя не извършва своята функция. След като оградата е от национално значение, тя трябва да бъде по-стабилна, допълни Йончева.

Тя показа и снимка на образувалия се трап край преградното съоръжение, който се беше образувал след обилните дъждове преди седмици у нас. "Само при един пороен дъжд е възможно оградата да увисне", обобщи Йончева.

Йончева коментира и данни, с които се сдобила, според които камерите и датчиците за движение в Хасковска област покрай оградата не работят повече от две години и половина, тъй като бил изтекъл гаранционния договор. Според Йончева обявяването на оградата за обект от значение за националната сигурност е с идеята да се спре разследването ѝ от депутати и журналисти.

Елена Йончева заяви също, че има много силен мигрантски натиск, за който не се говори. „Ние научаваме за това само когато бус с мигранти катастрофира някъде", допълни тя.

Има няколко трафикантски групи, за които ДАНС и МВР знаят. Може би още и проучват, може би ще ги ударят всеки момент, може би са ги оставили с някаква цел, но това го знае целия регион. То е като Делян Добрев – всички го знаят, но не знаят какво да направят" допълни още Йончева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай