12:50 ч.

19.05.17

1 мин.

0

3

0

Йончева иска наказание за главния здравен инспектор

от редактор |

Йончева иска наказание за главния здравен инспектор

Главният здравен испектор д-р Ангел Кунчев трябва да понесе административна отговорност за укриването на информация за урана във водата в Хасково. Това поиска депутатът от "БСП за България" Елена Йончева от здравния министър Николай Петров. 


Йончева иска да се потърси и политическа отговорност от трима министри от кабинета "Борисов 2". "Басейнова дирекция не е била длъжна да изпраща писмо, защото информацията за заразените подземни води е публикувана на страницата на Министерството на околната среда и водите още на 15.1.2017г. Четири месеца след като се е знаело за тези стойности, районната здравна инспекция не е предприела никакви мерки, а те са записани в Наредба №9 за качествата на питейната вода. Става дума за престъпна небрежност и укриване на информацията", заяви Йончева.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 12:22 · 21.05.2017
Gerberi otrovihte bg narod be pavlova boridov zvetanov ninova kakva voda piete kskva hrans jadete ne vi li e sram be
Потребител · 14:02 · 19.05.2017
Ще умреш от злоба,защо не съдиш и комунистите,които разработиха урановите мини в цяла България
Потребител · 13:53 · 20.05.2017
@Потребител А ти от обогатена с уран вода! Тъпанар!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент