11:20 ч.

12.06.18

2 мин.

0

7

0
Йълдъръм към Борисов: Нашите отношения са специални

Караниколов ще представлява България на откриването на ТАНАП


ВИДЕО ТУК


Започна срещата на Бойко Борисов с турския премиер Бинали Йълдъръм.


Йълдъръм благодари, че Борисов е дошъл и е приел среща, а българският премиер от своя страна му казва, че икономическият министър Емил Караниколов ще остане на официалното откриване на тръбопровода ТАНАП.


Борисов му разказа и за срещатата си с Владимир Путин, на която руският президент го е информирал за разговорите си с Реджеп Ердоган за отклонението на тръбата. Ще обсъдят и интерконектора, който България строи.


Разширяването на газопровода за Турция в участъка между компресорна станция „Лозенец" и очистно съоръжение Недялско е ключов за развитието на съществуващата междусистемна свързаност между България и Турция, му е казал Борисов и допълнил, че ще можем да открием в края на юни Изпълнени са всички строително–монтажни работи, предстои и въвеждането на строежа в експлоатация. С изграждането на лупинга ще се увеличи възможността за транзитиране на природен газ от България към Турция от 14 млрд. куб. м. до 15,7 млрд. куб. м. годишно. Наред с това ще може да се транзитира природен газ и в реверсивна посока - от Турция към България.


Йълдъръм обяснил, че отношенията между България и Турция са специални, ние сме пример за добри съседи, които си помагат и се уважават. Йълдъръм изрази и съболезнованията си за загиналите пилоти в катастрофата с хеликоптера край Пловдив снощи.


Турският премиер благодари на Борисов и за политиката му по отношение на мигрантския поток.Той отбелязва, че и миналата година на рождения си ден Борисов е бил в Турция /сега е ден по-рано/ и му пожела да бъде здрав. И двамата отбелязват и отношенията на толерантност и уважения между българи и мюсюлмани и в двете държави.


Любопитното е, че на отиване самолетьт едва побра ансамбьла на Николина Чакьрдькова , който ще весели утре българската общност в Тел Авив. С делегацията пьтуват митрополит Антоний и рьководството на "Шалом".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 12:29 · 12.06.2018
ОСАНКА,ПОГЛЕД,ИЗРАЖЕНИЕ...КАТО НА НАСРАН .
Потребител · 12:24 · 12.06.2018
ЕГОТО МУ НЕ МУ ПОЗВОЛИ ДА ПРИСЪСТВА НА РЯЗАНЕТО НА ЛЕНТИЧ1КАТА, ТА ОСТАВИ ЧЕРНОКОЛЕВ ЗА ШЕРБЕТА.. ДРУЖКО ЩЕШЕ ТОЙ ДА ОТКРИВА ЮЖЕН ПОТОК НО О О ХИЛАРИТО И БАЙДЪН МУ ЗАПОВЯДАХА ДА КЛЕКНЕ ЗА ДИВЕРСИФИКАЦИЯТА, ХА ХА ХА...ОТ ГОЛЯМ ШЛЕМ, ...НАПЛЯСКВАНЕ...ХЪБЧЕТО НА ПЪПЧЕТО БОЧКОВО ДО ЛУПИНГИ...КВА ПОЛИТИКА,КВИ 5 ЛВ...ЦИРКАДЖИИ, СЪР....АДЕ НА СТЕНАТА НА ПЛАЧА.
.,.,., · 11:38 · 12.06.2018
..,.,.,.,
Потребител · 11:14 · 12.06.2018
Иди виж,черногледецо,българската дърква Св.Стефан и тогава говори
Потребител · 12:48 · 12.06.2018
@Потребител НЕ Е ВАЖНА ЦЪРКВАТА МЪРШО. ВАЖНО Е ОТНОШЕНИЕТО КЪМ ХОРАТА. А ТУРСКОТО ОТНОШЕНИЕ КЪМ БЪЛГАРИТЕ Е КАТО КЪМ ПОДЧИНЕНИ. СТИГА СЕ ДОТАМ ДА НЕ МОЖЕМ ИМЕНАТА НА НАШИТЕ СИ МЕСТНОСТИ ДА НАРИЧАМЕ НА БЪЛГАРСКИ. В СТАРА ЗАГОРА НАЙ- ПОСЛЕ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ СЕ РЕШИХА И ОТ ТУРЦИЯ ПОЧНАХА ДА ЗАПЛАШВАТ. ТОВА НЕ ГО ЛИ РАЗБИРАШ МЪРШО
Потребител · 23:16 · 12.06.2018
@Потребител Не се заблуждавайте Турция е била и ще бъде най-голямата заплаха за сигурността и целостта на България. Особено сме уязвими сега когато държавата се управлява от полуграмотни продажници и е със невиждана демографска криза. По техните интереси се работи. Който не го вярва да се разходи към Родопите
Потребител · 10:54 · 12.06.2018
Колко да са специални. Постоянно правят намеци за Кърджали. Огткраднаха ни южен поток. Гласят се за летище София. Месят се постоянно във вътрешните ни решения. Май сме от женската страна.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент