Воля: Няма да участваме в безсмислени и безрезултатни вотове на недоверие

Воля: Няма да участваме в безсмислени и безрезултатни вотове на недоверие | StandartNews.com

"Воля" няма да участва в безсмислени и безрезултатни вотове на недоверие, а след малко ще отидем при хората, които истински се нуждаят от решения, а не от констатации. Това обяви в началото на пленарното заседание Кръстина Таскова от името на парламентарната група. Депутатите на Веселин Марешки заявиха, че ще отидат при хората, за да чуят истинските им нужди.

Поводът е призивът на президента Румен Радев от тези дни политиците, народните представители, министрите, премиерът да запазят радиомълчание по сделката за закупуване на бойни самолети за армията.

Таскова упрекна колегите си от останалите парламентарни сили, че мълчат за сделката на прехода, която те определят като "най-големия грабеж на българите през последните 30 години". Само от "Воля" се интересували как ще бъдат похарчени тези 10 млрд. лв., обявиха от групата.

В кой момент президентът е искрен - когато заявява, че в държавата е тъмно и е крайно време да включим прожекторите, когато заявява, че бедността в обществото ражда корупция и престъпност, или когато казва да запазим радиомълчание, питат от партията на Марешки.

От "Воля" заявяват, че те няма да мълчат и ще продължат да питат кой и защо иска да похарчи 10 млрд. лв. на българския данъкоплатец.

Таскова се фокусира върху заявеното и реалните действия на БСП, която се е обявила на президентските избори за алтернатива. Не минаха и две години и разбрахме каква е алтернативата - получихме призив за радиомълчание.
Какво ни очаква, ако БСП дойде на власт, това ли е алтернативата - пенсии, образование ще бъдат струпани на летище "Граф Игнатиево" под формата на желязо, посочват в декларацията от "Воля".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай