Волен Сидеров: МВР да каже циганин ли е убиецът на Виктория Маринова?

Снимка: БГНЕС архив

Волен Сидеров: МВР да каже циганин ли е убиецът на Виктория Маринова? | StandartNews.com

МВР трябва да каже циганин ли е извършителят на убийството на Виктория Маринова и защо такъв тип цигански престъпления вече се наричат битови. Това каза лидерът на „Атака" и член на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред по време на заседание на комисията. „Циганин ли е извършителят на убийството на Виктория Маринова?", попита той вътрешния министър Младен Маринов.
„Защо МВР забрани да се обсъжда етническия произход на тежки престъпления? Преди години имаше случай с насечена с брадва възрастна жена от двама цигани. И след това съдията ги пусна на свобода. Поставих този въпрос в парламента и бях осъден от съдията защо съм му споменал името", каза още Сидеров и попита още защо такъв тип цигански престъпления вече се наричат битови.

„Как извършителят е успял да избяга и дали не е свързан с други лица? Дали някой не го е насочил към тази жертва", попита още Сидеров.

Не би трябвало да посочваме етноса на извършителя на убийството на Виктория Маринова, защото така поставяме противопоставяне в обществото, реагира председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов.

Той поздрави министър Маринов за бързото разкриване на случая. „Много разчитаме на засиления журналистически интерес, за да създадем респект към институциите на България. Защото добрата работа на служителите на МВР и на Прокуратурата доведоха до този добър край. Както и доброто сътрудничество с германските служби даде възможност за откриването на предполагаемия извършител за часове", коментира Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай