18:55 ч.

08.09.18

2 мин.

0

9

0

ВМРО проведе Комитски събор в русенско

от редактор |

ВМРО проведе Комитски събор в русенско

По инициатива на ВМРО днес се състоя Вторият комитски събор с подкрепата на НЧ „Тома Кърджиев" - село Червена вода и НЧ „Гоце Делчев" - Русе. Специални гости на събитието бяха вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, евродепутатът от Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки, областният управител на област Русе Галин Григоров, народните представители от ПГ на Обединени патриоти и зам.-председатели на ВМРО - БНД Искрен Веселинов и Милен Михов.


В църквата „Св. Архангел Михаил" се извърши освещаване на знамето на Червеноводската чета. След края на службата присъстващите положиха цветя и венци пред паметника на Тома Кърджиев и участниците в четата.


След това Красимир Каракачанов откри официално Втория комитски събор. В него участват повече от 30 самодейни колектива, около 100 чети от цялата страна, множество индивидуални участници.


Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов приветства присъстващите с думите: „Ние сме един от най-старите народи на Балканите и имаме своя дълг да пазим традициите и порядките на нашите предци. Българската памет е това, което ни е съхранило през вековете. Дори през онези тъмни столетия на Османско иго. Но ето ни тук и сега. Наш дълг е да продължим традициите!". Воеводата допълни още, че уникалността на българския фолклор трябва да се предава през поколенията.


Заместник-председателят на партията и представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки заяви, че трябва да се пази читалищната дейност. „Тя предава от поколение на поколение нашият бит и култура. Това, което виждаме днес е показателно, че родолюбието и патриотизмът в сърцата на българите са живи", каза още зам.-председателят на ВМРО.


Той отново обърна внимание и на своята инициатива като евродепутат да бъде създаден български Институт „Св. св. Кирил и Методий", в който нашите сънародници зад граница да изучават българския език и култура.


Това е едно най-мащабните събития в Русе и региона за последните години. То има за цел да накара хората да научат традициите и да изучават историята на България.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

нервен булопоп · 17:40 · 10.09.2018
Аз не съм наказан от съдбата а много злобен.Значи имах оредвид Светло а не светко
димитрий поп герман · 17:39 · 10.09.2018
Ей гяури.Абе исусови молитви и славословия на глас не се казват.И между другото защо в началото министъра на образованието има червило.Йеросхимонах Димитрий съм и е опасно ТАКА да се използва и прави православната молитва ,която си е за определени места и хора принципно и се разрешава при различни случаи и заслуги от черковния служещ поп.Има наказания и проклятия за всички вярващи бившо святи врачки че ще им върви светко както като са били врачки значи всички ще пукнете,аз съм и наемен главорез .
Анонимен · 15:30 · 10.09.2018
Отстрани като се погледне
Каква пародия бе ?
Че мероприятието в Русе ли . Има ли значение къде развяваш Българския флаг . Нещастници . Където и да развее флага по която част на страната и света е за уважение . Не било в Банско ами там правят пари . Дано да се сетат кои са и там да се развее трикольора .
ЧЕСТЕН ЛЬОХМАН · 08:24 · 09.09.2018
ОТВРАТИТЕЛНА ПАРОДИЯ !!! ТЕЗИ ХОРА СЪВСЕМ ОТКАЧИХА, НАПРАВО Е НЕВЕРОЯТНО - ШИШКО ВОЙВОДА И ТО БЕЗ СИНЯТА КАСКА. БОЖЕ, И ТОВА Е ЕДИН ОТ ВАЖНИТЕ МИНИСТРИ В ПРАВИТЕЛСТВОТО. ЦИРК, ЦИРК, ЦИРК - АМА ДА СЕ ЧУДИШ И НА ЛЬОХМАНИТЕ СРЕЩУ НЕГО.
Потребител · 22:43 · 09.09.2018
@ЧЕСТЕН ЛЬОХМАН АБСОЛЮТНО !
Пълна пародия са тия ...
Подиграват се с историята !
Потребител · 03:15 · 09.09.2018
Боже каква пародия! Тлъсти, тъпи крадци , в Русе , че немогат да се представят за комити в Пиринско , банскалии ще ги замерят с яйца . Виж Каракачанов е превързал дебелото шкембе с пояс и бутафорен пистолет. Срам ме е от вас продажници!
Потребител · 23:22 · 08.09.2018
СВИНЯТА ГОВОРЕШЕ ПРОТИВ ПОМОЩИТЕ ЗА ЦИГАНИ. ЗА РЕШАВАНЕ НА ПРОБЛЕМА С РАЖДАЕМОСТТА. СВИНЯТА ВЗЕ ВЛАСТТА И ЗАМЛЪКНА. НАХРАНИХА Я
Потребител · 22:41 · 08.09.2018
Стига с тези министерски оставки! Когато веднъж са подадени, това е волята на тези, които са ги подали. Как така другите ще ги спират и все едно насила ще ги карат да бъдат министри. А Московски отдавна не трябва да е министър, няма защо да го връщат.
Потребител · 20:36 · 08.09.2018
Така нарeчeното ВМРО e пълна гротeска И пародия на идeята,да нe говорим чe e обида за хората от Макeдония И наслeдницитe на истинското ВМРО.До колкото ни e извeстно Русe всe ощe нe e в Пиринска Макeдония И няма нищо общо с нeя.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент