ВМРО няма да взима страна в конфликта между НФСБ и Волен Сидеров

Снимка: БГНЕС архив

ВМРО няма да взима страна в конфликта между НФСБ и Волен Сидеров | StandartNews.com

Нямаме желание да взимаме страна в конфликта между НФСБ и Волен Сидеров - за ВМРО винаги е било фундаментално важно единството на патриотичните сили. Това заяви заместник-председателят на ВМРО и зам.-председател на ПГ на „Обединени патриоти" Искрен Веселинов пред репортери във връзка с позицията на НФСБ, с която те се разграничават от председателя на ПГ на „Обединени патриоти" Волен Сидеров.

Той уточни, че вярва в държавническото начало на обединението на патриотите и уточни, че целта е правителството да бъде стабилно. „Запознахме се с позицията на НФСБ и следим цялата ситуация. За нас от ВМРО винаги е било фундаментално важно единството на патриотичните сили. Това са наши послания от преди петилетка", каза Веселинов. По думите му сега, когато е постигнато обединението, е незряло да се разрушава. „Нямаме желание да вземаме страна в този конфликт. Достатъчно неприятно е, че между двама наши партньори има такова напрежение, търсим разговор на коалиционен съвет и се надяваме събитията да са обратими", допълни още Веселинов.

На въпрос дали има основания да се иска оставката на Волен Сидеров, той уточни, че в рамките на коалиционния съвет ще се води разговор за всеки един от проблемите.

Когато има Коалиционен съвет, ще поискаме оставката на Волен Сидеров като председател на ПГ на „Обединени патриоти", категоричен бе зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев. „След снемането на доверието, следващата стъпка е на Коалиционен съвет да се обсъди председателството на Волен Сидеров", обяви той.

„През последните месеци имаше атаки срещу представители на „Обединени патриоти" в изпълнителната власт, не само към вицепремиера Валери Симеонов, а и срещу други членове на МС, от страна на Волен Сидеров. Затова се стигна до решението на НФСБ", обясни Борис Ячев.

„Телевизия „Алфа" продължава да излъчва от вчера слайдове с клевети по отношение на вицепремиера Валери Симеонов и по отношение на други представители на управляващата коалиция, визирам Цветан Цветанов", допълни той. „Не можем да приемем клеветата, че Валери Симеонов е вицепремиер на Сорос", заяви Борис Ячев.

Попитан каква е целта на действията на Волен Сидеров, той коментира: „Целта е провокация, разбиване на ПГ и на управляващата коалиция. За интереса попитайте този, който стои в дъното на атаката".

„Коалицията е стабилна що се отнася до народни представители от НФСБ и вицепремиера Валери Симеонов. Нямаме намерение да напускаме нито коалицията, нито ПГ. Ако някой не е съгласен с действията на ПГ и с позициите на „Обединени патриоти" в изпълнителната власт, негово право е да си търси политическо поприще", каза още Борис Ячев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай