16:20 ч.

17.02.17

2 мин.

0

2

0

Вицепримерът Янев: Ако няма машини ще се гласува на хартия

от Стандарт |

Вицепримерът Янев: Ако няма машини ще се гласува на хартия

Обучават членовете на комисиите с телеконферентни връзки


Машинен вот няма да има, ако не бъдат осигурени устройства за всички секции, обяви вицепремиерът по вътрешен ред и сигурност и министър на отбраната Стефан Янев. Той се срещна с областните управители във връзка с организацията на изборите на 26 март. Генералът потвърди, че в момента няма реална оферта за доставка на машини. 


„Как ще се произнесат вече в правния свят по тълкуването на този казус, аз не мога да коментирам и не мисля, че е редно", допълни той. "В рамките на около час проведохме среща с областните управители. Това е част от механизма и задълженията на Министерски съвет да координира подготовката за изборите. Имахме съвсем конкретен разговор по редица въпроси, които предстои да бъдат решаване съвместно", каза още служебният министър на отбраната. Вицепремиерът уточни също, че обучението на членовете на комисиите в страната ще става  чрез телеконферентни връзки. В края на срещата се съгласихме, че за някои непосредствени задачи, като например готовността на помещенията да приемат изборни книжа и необходимостта от тяхната защита, информацията ще имаме в периода 5-8 март и тогава предвиждаме да направим още една координационна среща в същия този състав", допълни още министър Янев.


Той не подмина и данните, от ревизията на предшественикът му Николай Ненчев. „Не искам да влизам в задочен диалог с когото и да било. Всеки има право да говори, каквото реши за необходимо. Самата тема има известни нюанси, много бързо в общественото пространство се хвърли една цифра и едни обвинения, че всичко отива в прокуратурата. Това далече не е така. Мисля, че ясно казах нещата – става въпрос за един доклад, който е изготвен от една специализирана структура, която няма отношение да се произнесе дали има данни за престъпления или не. С тази цел целият доклад е изпратен на Прокуратурата. Те какво ще намерят, самите те ще кажат. Аз не мога да кажа ", коментира Янев. 


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 12:59 · 19.02.2017
Та ние отдавна знаем че сте некадърни да свършите една полезна работа,от вашата досегашна дейност лъха само реваншизъм,имахте задача да осигурите провеждането на изборите,а не да вадите скелети от гардеробите,Корни добре ви обработва по партийна линия.
Потребител · 19:49 · 17.02.2017
Как да има машини, закупени или под наем, цената на една е 5000, а те дават 1200. няма как да стане.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент