Вежди: Не съм превеждал на Борисов и Ердоган

Турският президент е различен след опита за преврат, твърди бившият министър на културата

Вежди: Не съм превеждал на Борисов и Ердоган | StandartNews.com

Бившиятминистър на културата Вежди Рашидов, който придружи Бойко Борисов в Турция при еднодневното му посещение при премиера Бинали Йълдъръм и президента Реджеп Ердоган, разказа подробности за визитата.

"Не съм превеждал по време на срещата между Бойко Борисов и Ердоган, има си протокол, от турска страна имаше преводачка. Но съм присъствал на разговора. Това бе разговор на шест очи", обясни той пред БНТ.

Той подчерта, че трябва внимателно да оценяваме ситуацията в съседна Турция. „Ердоган идва на власт с избори, докато тези, които искаха да вземат властта с танкове не заложиха на демократични средства. Затова ситуацията в Турция е сложна, турският президент е различен след опита за преврат, страната е различна, икономиката е различна. Усещам, че той иска да изчисти всичко в армията, което смята за тумор", каза още депутатът.

Според него, действията на турския президент след опита за преврат са оправдани и ние трябва да приемем всичко-арестите, ограничаването на човешките права, защото в тази страна е имало тежък военен преврат навремето и пълно ограничаване на правата на хората.

„Бил съм на пет срещи на премиера с Ердоган, срещал съм се и с други турски политици, имам и роднини в Турция. Борисов винаги е бил разумен в тези разговори, сега пак се намери формулата за добри отношения и стисна ръката на Ердоган", допълни бившият министър на културата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай