Велислава Кръстева: Опитват се да противопоставят държавата срещу културата

Няма значение дали ще бъде НДК или четири тона суджук, отсече депутатът от ДПС

Велислава Кръстева: Опитват се да противопоставят държавата срещу културата | StandartNews.com

Трябва да си отговорим на два въпроса. Първият е: Какво е НДК? Това държавно търговско дружество, което управлява конгресната структура. И то трябва да реализира дейности за отдаване под наем. След това трябва да се запитаме: Какво не е НДК? То не е културен институт. Затова не е записано там и не е на държавен бюджет, коментира депутатът от ДПС и член на Временната комисия за Националния дворец на културата Велислава Кръстева от ДПС пред БНТ.

Правят опит да противопоставят държава срещу култура и да си позволяват да менторстват на гърба на държавата. Но начин на управление на ГЕРБ е да има противопоставяне, каза още депутатът от ДПС.

Това, което е правил Боршош е все едно директор "Анализи" във Външно министерство да започне сам да назначава посланици, да строи посолства и да създава връзки, а когато министърът го запита какво прави, то той да отгори: не ми се бъркайте в работата, подавам оставка, обясни Кръстева.

Културата не е индулгенция за нарушаване на закона. Като е толкова добър Боршош, Борисов да го бе направил министър на културата. Къде са парите? Къде са тези 17 млн. Вместо да отговори на този въпрос, той се позволи да назидава. Недопустимо е да има двоен режим. Такива хора да харчат публичните пари, продължи тя. 

Как се допуска това? Това е най-важното. Има чувство за безнаказаност. Дали ще бъде НДК или четири тона суджук, няма значение. Допускат хора във властта, които манифестират, че са извън закона, категорична бе Кръстева. 

Вината за присъствието на патриотите е отново в този, който направи тази формула на управление. Човек каквото сам си направи, никой друг не може. Това е Валери Симеонов. Вицепремиер, който мери шума по заведенията, а после ходи и коментира възнагражденията на хората. Всичко в тази коалиция е ден за ден. Гръмне някакъв скандал и се действа. Няма политическа и управленска програма", заяви депутатът от ДПС. 

Те останем нетърпими към овластяването. Държава, където езикът на омразата е управлението, има проблем. ДПС ще остане единствената последователна и проевропейска партия. Никога власт на всяка цена и власт за лични интереси", завърши Кръстева. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай