Ван Ромпой награди Борисов за проевропейска политика /ОБНОВЕНА/

Скъпи Бойко, Вие сте един от най-дълго управлявалите сред нас, заяви белгиецът

Ван Ромпой награди Борисов за проевропейска политика /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов получи годишната награда за проевропейска политика на телевизия "Европа", която навърши 16 г. Връчи му я първият председател на Европейския съвет и експремиер на Белгия Херман ван Ромпой, миналогодишният й носител. Той пристигна у нас специално за церемонията.

"За мен е удоволствие да връча годишната награда. Още повече, че наследник ми е Борисов - момчето, което винаги се завръща и преодолява всякакви спадове. Това негово качество е изключително важно качество. Заварих го като премиер и след той два пъти успя да си издейства отново премиерския пост", подчерта Ван Ромпой.

Той изрази увереност, че българското председателство на ЕС ще спечели от това, че Борисов е министър-председател - ще е отдадено, професионално и ще донесе стабилност на общността. "България има изключително добри финансови постижения. Догодина безработицата ще е наполовина по-малка от 2013 г., има силен икономически растеж, много нисък дълг", похвали Ромпой. "Скъпи Бойко, г-н Борисов, Европа ви благодари и ви поздравява. Погледнете на тази награда не само като на такава на тв "Европа", но и на целия ЕС. Вие сте един от най-дълго управлявалите сред нас", заяви Херман ван Ромпой.

От своя страна Борисов обяви образованието за приоритет.

"Образованието е приоритет и категоричен ангажимент на правителството, заяви той. Той обърна специално внимание на финансовата дисциплина на страната ни и на стремежа да се развива икономиката", заяви той на срещата с Ван Ромпой.

По време на срещата на двамата беше обсъдена ситуацията на Балканите. Тема на разговор беше и предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС през 2018 година. Херман ван Ромпой отбеляза, че България е постигнала много добри резултати. Той подчерта, че с удоволствие ще помага на страната ни за председателството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай