Валери Симеонов: С децата инвалиди се спекулира, не се отказвам от нито една своя дума

Снимка: БГНЕС архив

Валери Симеонов: С децата инвалиди се спекулира, не се отказвам от нито една своя дума | StandartNews.com

С децата инвалиди се спекулира - знам, че истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума. Това написа вицепремиерът Валери Симеонов в профила си в социалната мрежа „Фейсбук" във връзка със скандала, заформил се около негово изказване във връзка с протеста на майките на лица с увреждания.

„Отново поредна кампания, провокирана от извадена от контекст фраза на мое изказване. Този път в едно компрометирано, наскоро разобличено в манипулации и лъжи телевизионно предаване. За всички превъзбудени, но непрочели изказването ми, медии, предоставям оригиналния текст:

„Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях", написа вицепремиерът.

„Смисълът на изказването ми е, че с децата инвалиди се спекулира, дори и след като правителството прие законопроект и удовлетвори всички искания на майките. Очевидно в случая става въпрос за политическа кампания. Маските паднаха, в общ хор реват БСП, АТАКА, някои лидери на протеста на майките и всякакви политически маргинали", отбелязва още Валери Симеонов.

„А на всички превъзбудени по темата, искам да кажа, че в семейството си имам човек с тежка инвалидност, за когото полагам грижи, но когото никога няма да изкарам на показ, за да постигна политическа цел (сваляне на правителството).
Знам, че истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума", пише в заключение вицепремиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай