Валери Симеонов: Не е изключено и да напуснем коалицията Обединени патриоти

Снимка: БГНЕС архив

Валери Симеонов: Не е изключено и да напуснем коалицията Обединени патриоти | StandartNews.com

Не е изключено и да напуснем коалицията "Обединени патриоти", заяви в Пловдив вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов часове след като партията му свали доверието от Волен Сидеров като председател на парламентарната група. Причина са недопустимите, според него нападки на лидера на "Атака", отправяни от ефира на партийната телевизия. По думите му на практика каквото и да е решението на коалиционния съвет за неговата партия, Сидеров вече не е председател на групата.

Не сме водили разговори с ВМРО по темата, все пак решението на ПГ е взето снощи и обявено днес, добави Валери Симеонов.

Като най-вероятна причина за поведението на Сидеров лидерът на НФСБ посочи факта, че няма да се изпълни желанието му да води листата на "Обединение патриоти" на изборите за ЕП.

В тази връзка Валери Симеонов обяви, че що се отнася за НФСБ, на предстоящите избори за Европейския парламент ще участва самостоятелно.

Симеонов е официален гост на тържествата на 68-ма бригада "Специални сили" - Пловдив посветени на 74-та годишнина от битката на Парашутната дружина на височината Стражин по време на Втората световна война и Празника на военния парашутист. След тържествения строй бе отслужен благодарствен молебен, а пред паметника на загиналите през всички години парашутистите бяха поставени цветя. Програмата продължава с тържествено събрание, награждаване на военнослужещи, граждани и журналисти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай