Валентин Радев: Мислим за импийчмънт на Йотова и Радев

Нинова и Йотова ни направиха за смях в Брюксел, възмути се вицепремиерът в оставка Румяна Бъчварова

Валентин Радев: Мислим за импийчмънт на Йотова и Радев | StandartNews.com

"Нинова и Йотова от вчера ни направиха за смях в Брюксел. Те не могат да ни разберат какво ги питаме и какво се случва в България, след като те са си взели политическо решение", се възмути и вицепремиерът в оставка и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Тя разказа, че на 16 септември е получило писмо за 160 млн.евро от еврокомисар Димитрис Аврамопулос, а на 3 октомври писмо е получил и премиерът в оставка Бойко Борисов от шефа на ЕК Жан-Клод Юнкер. "Такава безгранична глупост не може да съществува. Може би има умисъл - тези пари да бъдат спрени", посочи Бъчварова. Тя припомни, че от първият транш от въпросната финансова помощ бе даден веднага 108 млн.евро, а за останалите 52 млн.евро ЕК е поела ангажимент да намери ресурс от програми.

"Днес тези две другарки се опитват да опровергаят този изключителен жест от ЕК за охрана на границата ни. Двете другарки не могат да четат официални документи. Срам за държавата ни", заяви Бъчварова.

"С това си поведение (Илияна Йотова - б.р) ни кара да си мислим за импийчмънт", призна Валентин Радев. На въпрос дали депутатите от ГЕРБ се замислят за импийчмънт на Йотова или на новоизбрания президент Румен Радев депутатът от ГЕРБ заяви: "Ами и на двамата. То на единият не може". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай