Учим Холандия как да не допуска намеса в изборите

Наистина не върви да давам оценки отвъд океана, обяви президентът

Учим Холандия как да не допуска намеса в изборите | StandartNews.com

Холандският министър-председател Марк Рюте е поискал да се запознае с опита на България за недопускане на опити за външна намеса в изборния процес и вътрешните работи на страната. Това е станало по време на срещата му с Румен Радев, обявиха от пресслужбата на президента.

Двамата са разговаря ли още за провеждането на правосъдната реформа в у нас и стремежа ни за присъединяване към Шенгенското пространство.

По време на служебното правителство бяха предприети редица успешни мерки в тази насока, припомни Румен Радев. Той очаква посещение на холандския външен министър, който да се запознае на място с българския опит.

Аз ще уважа мнението на премиера Борисов. Наистина не върви от океана, от толкова далече да раздавам оценки и да правя предложения. Съобразявам се с това предложение, но също така мисля, че не е редно, когато лично ме замесват в едно такова развитие на ситуацията, да се прави всичко, когато не съм в България, коментира държавният глава пред журналистите посланието, което му отправи министър-председателя отностно полемиките около изтребителите. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай