Цветанов: Законът срещу прането на пари ще бъде вкаран на първо четене

Цветанов: Законът срещу прането на пари ще бъде вкаран на първо четене | StandartNews.com

България е най-надеждната граница на ЕС, заяви категорично председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, отноство приоритетите за председателството ни на СЕ.

За мен по-важно е, че това председателство дава сериозен шанс за България. Водещото мероприятие за вътрешната комисия ще бъде през март месец. В Брюксел ще има обсъждане на вариантите за взимане на решение за начина, по който да се осъществява политически борд и националните парламентите да имат своите представители, за да има гаранция, че това което се извършва от Европол ще е в защита на гражданите, разкри той.

Дава се голяма значение, както на всички информационни системи, но и разследванията. България има представители в Хага и страната ни има много досиета, по които работи и се справя много добре, продължи Цветанов.

Увеличеното присъствие на Фронтекс в България е възможност да си защитаваме позицията. Парламентът ще направи всичко възможно от гледна точка на законодателството, което трябва да се приема. Ще внесем или тази, или другата седмица на първо четене Закона за мерките срещу прането на пари, добави Цветанов. Той посочи, че неслучайно Германия от 2007 г. винаги има съветник в МВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай