Цветанов: В хибридната атака спрямо България са подведени много от чуждите политици

Цветанов: В хибридната атака спрямо България са подведени много от чуждите политици | StandartNews.com

В хибридната атака спрямо България и институциите бяха подведени много от политиците, с които ние сме в изключително добри отношения, но те много бързо се разграничиха от първоначалните си постове и подкрепиха усилията на българските власти и резултатите от началния етап на разследването. Това коментира в кулоарите на НС председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов на въпрос има ли намеса според него на БСП в атаките на международно ниво във връзка с убийството на Виктория Маринова.

Свободата на словото няма ограничения, всеки един може да напише всичко, да го сподели в социалните мрежи по начин, по който сметне за необходимо, но трябва да се придържаме както към журналистическа, така и към политическа хигиена, обясни политикът.

Да се поинтересуваме и тези, които направиха съответните бдения, протести защо всъщност приложиха този механизъм за очерняне на страната, смятайки, че ще спечелят бъдещ политически дивидент, посъветва зам.-председателят на ГЕРБ.
Цветанов не смята, че някъде е обидил Елена Йончева /БСП/ по начин, че тя до го съди. Това той каза във връзка с намерението на журналистката, в момента депутат от левицата, да съди него и Делян Добрев в България и Страсбург за клевета по неин адрес.

В страната има разделение на властите и всеки може да потърси правата си в съда или пред компетентната институция, която има отношение, като комисията за дискриминация в случая, подчерта Цветан Цветанов. Той добави, че уважава Йончева като разследващ журналист, преди тя да е станала част от ПГ на "БСП за България".

Зам.-председателят на ГЕРБ отрече партията му да "поръчва" неудобни депутати. Може би БСП имат подобна практика, защото си спомням периода, в който тяхната структура работеше много силно за дискредитирането на ГЕРБ през 2013 г. и моето лично, допълни Цветанов. Доказателство бил анонимният сигнал, внесен в прокуратурата, за подслушване с "кечери".

Отношенията в управляващата коалиция са добри, работни, в понеделник предстои коалиционен съвет, увери в отговор на въпрос Цветан Цветанов.

Вчера председателят на ПГ "Обединени патриоти" Волен Сидеров обяви, че има намерение на срещата да постави въпроса за реформата в МВР и подчерта, че за "Атака" на дневен ред все още стои и оставката на вътрешния министър Младен Маринов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай