Цветанов със знакови срещи в Братислава

Цветанов със знакови срещи в Братислава | StandartNews.com

Знакови срещи проведе в Братислава зам.-председателят на ГЕРБ и лидера на ПГ на управляващата партия Цветан Цветанов в Братислава. В Словашката столица той участва в Международния форум „ГЛОБСЕК", чийто организатор е мозъчният тръст „ГЛОБСЕК". На форума до 19 май се обсъждат въпроси от сектор „Сигурност", работата на специалните служби, сътрудничеството в борбата с тероризма, геостратегическата ситуация и предизвикателствата пред международната система.

Предизвикателствата в геостратегическото пространство пред евроатлантическите партньори обсъди Цветанов с Иън Бзежински - старши изследовател в Атлантическия съвет във Вашингтон. Цветан Цветанов запозна Бжезински с успеха на Срещата на върха на ЕС - Западните Балкани в София. На свой ред Бжежински поздрави Цветанов за поставянето на региона във фокуса на Българското председателство и подчерта, че подобно внимание и присъствие на Европа в Западните Балкани е правилният път за запазване на спокойствие и просперитет в региона и предотвратяването на геостратегически вакуум.

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност в 44-то НС разговаря и с председателя на Мюнхенския форум за сигурност Волфганг Ишингер. Двамата се обединиха около нуждата от силно присъствие на ЕС в Западните Балкани като гаранция за мира и развитието на страните от тази част на Европа.

По-късно Цветанов запозна държавния секретар на Министерство на отбраната на Германия Томас Зилберхорн с усилията на кабинета "Борисов" 3 да изпълни ангажимента си бюджета за отбрана да достигне 2% от БВП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай