Цветанов: Прожекторите са включени, г-н президент!

Цветанов: Прожекторите са включени, г-н президент! | StandartNews.com

Още при откриването на новата пленарна сесия лидерът на депутатите от ГЕРБ нападна президента. "Прожекторите са включени, г-н президент", разкритикува Цветанов държавния глава заради речта му в УНСС.

И му напомни, че в България е достатъчно светло, за да се виждат постиженията на управляващите. Вие пожелахте високи амбиции на студентите, с които се срещнахте, ние пък се изкушаваме да си пожелаем вашите амбиции с БСП да не ни отклонят от евроатлантическия път, заяви Цветанов. Той даде за пример търговското споразумение СЕТА, на което се противопоставил Румен Радев, който го даде на Конституционния съд, вече излязъл с решение, че 61 депутати само могат да приемат спорния документ.

Цветанов разкритикува и опозицията в лицето на БСП и ги призова за подкрепа на властта по въпросите на европредседателството.

Парламентът откри новия политически сезон след великденската ваканция- по традиция, с българския и европейския химн. Депутатите станаха на крака, след което последваха и традиционните декларации от името на парламентарни групи, които съпътстват откриването на всяка нова сесия на Народното събрание. Пръв декларация от името на ГЕРБ прочете лидерът на групата Цветан Цветанов.

От началото на 2018 ударихме дъното, разкритикува зам.-председателят на ГЕРБ. Той заклейми играта със страховете на хората. "Онзи, който подхранва страхове, може да бъде успешен опозиционер, но не и успешен управленец", отсече вторият в ГЕРБ.

Цветанов отчете свършеното до момента - от европредседателството, през санирането до вдигането на учителските заплати и връщането на 22 хил. деца в училище. Достигнахме БВП от 100 милиарда лева, похвали и икономическия растеж.

1000 срещи с 10 хил. делегати - пресметна лидерът на ПГ на ГЕРБ, за свършеното до момента от българското председателство.

"Българското председателство продължава, подготвяхме се дълго и сега с удовлетворение наблюдаваме положителните реакции на европейските партньори", заяви Цветанов.

Предизвикателство е срещата на 17 май в НДК за Западните Балкани. Голям успех било и номинирането на Бойко Борисов за европейски мениджър.

В унисон с числата и статистиката в декларацията, Цветанов се похвали и със своеобразния рекорд, постигнат от парламента - 7500 външни посетители, които го разгледали.

Цветанов бе и първият лидер на ПГ, който откри новия политически сезон след великденската ваканция с декларация - традиция при старта на всяка пленарна сесия. Преди него депутатите станаха на крака, за да изслушат българския и европейския химн, отново традиционно за началото на всяка сесия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай