Цветанов проведе работна среща с председателя на групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер

Цветанов проведе работна среща с председателя на групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер | StandartNews.com

Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов се срещна с председателя на Групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент Манфред Вебер. Двамата обсъдиха редица теми от дневния ред на Европа, включително сигурността на гражданите, икономическия растеж и подобряването на стандарта на живот и равноправните перспективи за развитие на гражданите от страните-членки от Централна и Източна Европа. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Вебер поздрави Цветанов за успешното протичане на Българското председателство на Съвета на ЕС и за акцента, който то поставя върху европейската перспектива пред Западните Балкани. Председателят на Групата на ЕНП подчерта и важността на усилията на правителството на Бойко Борисов за защита на външната европейска граница с Турция и за изграждането на необходимите възпрепятстващи съоръжения по нея. Вебер изрази задоволството си от реализираните политики на правителството и управляващото мнозинство в парламента.

Цветан Цветанов информира Манфред Вебер за политическата ситуация в страната и актуалните теми, които вълнуват българското общество, включително пакета за "Мобилност".

Двамата обсъдиха и парламентарния контрол над дейността на Европол чрез Групата за съвместен парламентарен контрол от страна на националните парламенти и Европейския парламент, като бе отбелязан успехът с приемането на процедурните правила за работата на Групата по време на срещата в София през март тази година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай