Цветанов: Президентската администрация се усети, че е направила голям гаф

Цветанов: Президентската администрация се усети, че е направила голям гаф | StandartNews.com

Хубаво е, че вчера веднага реагираха от президентството. Така може да направите разликата. Никъде в доклада не се споменава, че говорителката на ЕС Федерика Могерини оповести, че това беше поредната химическа атака срещу собствения народ на Сирия, че тези удари са прецизни и че ЕС ги подкрепя. Никъде не се споменава и позицията на НАТО.

Трябва да заявиш ясно към кой си ориентиран. Когато чух предложенията на президентските експерти, ако те могат да се нарекат такива, моята позиция беше спонтанна. Президентската администрация се усети, че е направила голям гаф. На всички вече е ясно, че президентът гледа на Изток. Ние бяхме уведомени от нашите съюзници за ударите в Сирия. Това каза в сутрешния блок на БТВ председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

"Румен Радев не спира да говори, че правителството и Народното събрание саботират избора на нови изтребители, но и това не е вярно. Ние работим и предоставяме факти. Не приемам и думите, че България е строителна площадка и няма светлина. Светлина нямаше по време на служебния кабинет, защото там нямаше парламентарен контрол. После се наложи ние да изсветлим всички действия на служебното правителство. Илияна Йотова ми изглежда притеснена и говореща хаотично. Моята работа е да изразявам мнение и да защитавам евроатлантическите ценности. Никога не съм коленичил да целувам ръка на чужд патриарх. Ще критикуваме президентството, когато виждаме, че се отклоняваме от единствения правилен път за България. Имам предложение. Да изсветлим и финансирането на кампанията на Радев и Йотова. Оставят съмнения, че той е зависим от чужди държави. Винаги ще го критикувам, когато се опитва да отклонява България от евроатлантическите ценности. Единствената гаранция за националната сигурност и цялост на България е членството в ЕС и НАТО. Ние няма да отклоним държавата от този път. Волен Сидеров си има своята позиция и това е негово право. Не е много редно и дачно той да прекарва рождения си ден в Крим. Ние изпълняваме нашите политики, които са одобрени от коалиционния съвет", разкри Цветанов.

"От БСП не спират със силните популистки твърдения. Корнелия Нинова все повече се превръща в маргинален политик. Ние от ПГ на ГЕРБ ежемесчно подкрепяме различни деца, плащаме стипендии, помагаме на хора с увреждания. Това го правим чрез нашия фонд вътре в групата. Всеки месец събираме средства и помагаме. Досега не сме казвали тези нещам но популизмът стана много силен и трябваше да отговорим. Вие предполагам, че също получавате доста добра заплата, за да не бъдете подвластен на други икономически стимули. Същото важи и за политиците", обяви той.

"Подкрепяме действията на българските институции в борбата с корупцията. Това показва, че държавата ще бъде безкомпромисна. Всяка една операция се извършва под наблюдението на прокурор. Целта е да се съберат неоспорими доказателства, за да има осъдителна присъда. Не съм запознат с детайлите на операцията при задържането на Десислава Иванчева. Може би имаше възможност да се защити нейната чест, защото докато не бъде осъдена, тя е невинна", коментира Цветанов ареста на кметицата на район "Младост".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай