Цветанов: През 2017-а си изпълнихме управленската програма

Цветанов: През 2017-а си изпълнихме управленската програма | StandartNews.com

2017 година я свързвам със стабилността, която успяхме да върнем в България, икономическия растеж и изпълнението ни на управленската програма за следващите 4 години. Първите резултати от нея вече се виждат. Това каза в интервю за телевизия Европа зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов.

Той призна още, че в коалицията има напрежение, но не и отклонение от програмата и препоръча недоразуменията да се изглаждат не през медиите.

"В коалицията на моменти има напрежение, но изпълняваме стриктно коалиционната програма. Там никой не е направил отстъпки. Истината трябва да си я казваме в очите. Не е мястото в медиите да се правят коментари. В момента има стабилно правителство и дългосрочна цел за визията и развитието на България. Това е най-важното", заяви заместникът на Борисов.

Цветанов упрекна БСП, че те са задали тона на фалшивите новини и агресивните нападки, но напомни, че избирателите не харесват противопоставянето. "Ние се опитахме да не отговаряме на техния тон. Те така и не разбраха, че изборите приключиха на 26 март. Хората оценяват видимото и какво е направено за тях. ГЕРБ печели изборите, защото имаме реален контакт с хората и представяме пред тях видимото. Аз мисля, че точно това липсва на БСП", добави той.

"Не съм отправил нито една обида към президента Радев. Той говори за беквокали в парламента. Той говори за битки и борба. Ние не искаме да се борим. В политиката трябва да се търси винаги диалог.

Всички институции трябва да се уважават", коментира още Цветанов. И констатира, че БСП и президентът Радев имат еднакво мнение за вота на недоверие и налагането на вето на определени закони. "Станахме свидетели и на факта, че един законопроект още не е приет, а президента говори за налагане на вето", отбеляза още шефът на депутатите от ГЕРБ, който не крие различията между партията-мандатоносител и държавния глава. Цветанов коментира и предстоящия вот на недоверие, като увери, че мнозинството е стабилно и няма притеснения.

"Смехотворно е БСП да говори за вот на недоверие по темата корупция. Това не е оценка на някой от ГЕРБ, а оценка на нашите европейски партньори.

Помните кога бяха спрени еврофондовете заради корупция. Трябва да бъдем обективни и реални. БСП са в правото си да използват тази парламентарна практика, но този вот трябваше да бъде направен есентта или в края на годината. Сега той ще се състои по време на европредседателството ни", негодува Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай