Цветанов препоръчва повече правомоция за кметовете

Цветанов препоръчва повече правомоция за кметовете | StandartNews.com

Да бъдат разписани повече правомощия на местната власт между първо и второ четене на Закона за защита от шума и да се търси сближаване на позициите в Народното събрание. Това призова председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, който е на двудневна обиколка в област Благоевград.

„Този законопроект беше внесен от Министерския съвет и целият кабинет го е гласувал единодушно, преди да влезе в парламента, припомни Цветанов. Балансът трябва да се търси между първо и второ четене в НС, а да не се стига до конфликт между министрите.

Трябва действително да се намери този баланс и този консенсус, който както да гарантира спокойствието, но също така да дадем възможност и на тези, които са по-млади, да могат действително да си отпочиват по начин, по който те възприемат почивките – в рамките на закона, разбира се, защото ние не можем да превърнем в една тишина нашите курорти", обяви Цветанов, цитиран от БНР.

Според него в закона трябва да бъдат разписани текстове, даващи правомощия на местните власти заедно с туристическия бранш да решат какъв режим за защита от шума да наложат.

"В някои от курортите да се позволи до 12:00 часа, с един час удължаване, и това да бъде от компетентността на местната власт. Местната власт трябва да играе много по-важна роля във вземането на тези решения", категоричен бе зам.-председателят на управляващата партия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай