Цветанов: Очаквах Румен Радев да говори по важните за страната теми

3000 са вече върнатите деца в училищата, разкри зам.-председателят на ГЕРБ

Цветанов: Очаквах Румен Радев да говори по важните за страната теми | StandartNews.com

 Реформата в съдебната система може да бъде решена и подпомагана, когато всички говорим на един език и когато институциите не се противопоставят, обяви председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на обиколката си в Североизточна България.

Не бих искал да коментирам изказванията на президента – това веднага ще се изтълкува като целенасоченост за чисто институционално противопоставяне, каза още той по повод решението на Румен Радев да постави вето върху назначението на новия шеф на ВАС Георги Чолаков.

 Очаквах президентът Румен Радев да говори по важните днес за страната теми, а те са свързани с проблемите на хората и предстоящото председателство за ЕС през 2018 година., коментира още Цветанов по повод друго остро изказване на президента за комисията за избора на изтребител.

Днес и утре при посещението си в област Шумен и Търговище аз ще се запознавам с проблемите на хората, на населените места и общини и ще ги поставя пред изпълнителната власт и парламентарната група ГЕРБ, за да търсим решения“, каза Цветанов. 

С прозрачността в управлението на Община Никола Козлево постъпленията в бюджета ù се увеличиха с над 500 000 лева. Аз благодаря на Ешреф Реджеб, който пое отговорността да бъде номиниран и избран за кмет, каза Цветанов. "Правителството отпусна 250 000 лв. за стадиона на Никола Козлево, защото всички от ГЕРБ знаем, че за решаване на проблема с агресията сред децата трябва да се увеличи тяхната ангажираност със спорт и извънкласни занимания. Елате с нас да видите отношението на хората към кмета на Никола Колзево, елате да видите ремонтираното читалище. Уверявам ви, че кметът на Никола Козлево не би си помислил да отклонява каквито и да било средства, продължи той.

Най-напред искам да ви благодаря за добрия резултат, който постигнахме на последните парламентарни избори, за да може да се сформира това мнозинство, което имаме. Това предоставя повече възможности да се помага на българските общини, като за Каспичан има 250 хил. лв., които не са много, но позволяват да се подобри средата за живот в общината. Най-важното е, че когато държавата е стабилна можем да се възползваме от европейската солидарност, коментира Цветанов в Каспичан, цитиран от "Фокус".

В сферата на образованието за образователна инфраструктура - нови салони и нови площадки, по програмата "Региони в растеж" ще има възможност да се усвоят 560 млн. лв. Акцент от предизборната ни програма е да привлечем всички деца към образователната система. В резултат на усилията на правителството към настоящия момент 3000 деца са върнати и записани в образователната система, каза той.

Тази седмица с участието на общински кметове и народни представители в парламента бе обсъден и представен Законопроект за великите старите столици на България от Първото и Второто българско царство. "Уверен съм, че този период трябва да бъде припомнян, за да можем успешно да покажем богатото си културно-историческо наследство не като поредната туристическа дестинация, а с по-специален акцент върху старите столици. В закона ще бъдат разписани ангажиментите на държавата, за да се подпомогнат тези градове целево и да станат приоритетни обекти на развиващия се туризъм“, заяви още Цветанов пред над 60 членове и симпатизанти на партията. 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай