Цветанов на Балканска молитвена закусва

С председателя на албанския парламент ще обсъждат бъдещето на региона

Цветанов на Балканска молитвена закусва | StandartNews.com

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов ще участва в регионалната Балканска молитвена закуска в Тирана в събота. На събитието участват политици и представители на неправителствения сектор от САЩ и страните от Западните Балкани, както и представители на парламентите в региона.

В албанската столица Тирана се състоя и първата Балканска молитвена закуска, а на миналогодишния форум домакин бе Пловдив. Градът под тепетата привлече вниманието както с избора да е Европейска столица на културата, така и благодарение на семейство Ходжеви, които от години са сред избраните от Белия дом и Конгреса да присъстват на Националната молитвена закуска с американския президент във Вашингтон. Балканската молитвена закуска в Пловдив събра над 250 гости, сред които изтъкнати конгресмени от САЩ, президенти, премиера на държави от региона, така и представители на неправителствения сектор.

На Молитвената закуска в Тирана от българска страна ще участват още депутатът от ГЕРБ-Русе Пламен Нунев, зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев, кметът на Пловдив Иван Тотев, бившият транспортен министър Петър Мутафчиев и представители на неправителствения сектор. Голяма част от българските участници бяха гости и на закуската с американския президент Доналд Тръмп, която се проведе тази зима за 66-ти път.

Цветанов ще се срещне през уикенда с председателя на албанския парламент Грамоз Ручи и ще участва в регионален форум по сигурност на тема "В противодействие на насилствения екстремизъм: завръщането на чуждестранните терористични бойци".

Днес, на път за Тирана, Цветанов поднесе цветя и се поклони пред паметника на Светите братя Кирил и Методий в Охрид.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай