Цветанов: Министърът на енергетиката трябва да бъде предложен от ГЕРБ

Цветанов: Министърът на енергетиката трябва да бъде предложен от ГЕРБ | StandartNews.com

Министърът на енергетиката трябва да бъде предложен от ГЕРБ. Наследникът на Теменужка Петкова ще бъде обсъден на коалиционен съвет. Вече имаме някаква визия. Ако говорим за квотното разпределение, той ще бъде от ГЕРБ. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в Сандански. Лидерът на ПГ на ГЕРБ откри 9-ия Зимен университет на Младежи ГЕРБ.

Относно това дали новият енергиен министър ще бъде мъж или жена, Цветанов заяви: "Ние в ГЕРБ не разпределяме постовете по полов принцип, а се интересуваме от качествата на хората".

"ГЕРБ ще даде своята номинация за министър, но нека да обсъдим всичко, което се разви, защото в немалка част е доста спекулативно поднасянето на информация от страна на БСП. Аз съм убеден, че след обсъждане на всичко, ще може да вземем най-правилното решение, за да няма политически интерпретации", добави Цветанов.

"Опозицията е хубаво нещо, стига да е изпълнена със съдържание. Когато тя търси заяждания и скандали, това не градивно и конструктивно", каза още Цветан Цветанов.

Вчера министърът на енергетиката Теменужка Петкова подаде оставка заради съмненията около сделката с продажбата на активите на ЧЕЗ у нас на пазарджишката фирма "Инерком", собственост на Гинка Върбакова.

Петкова призна, че познава бизнесдамата и съпруга й от 20 години. Премиерът Бойко Борисов пък заяви от Брюксел, че е посъветвал министъра да си подаде оставката и, когато се върне, ще се реши кой ще я смени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай