Цветанов категоричен, че вотът на недоверие е само процедура за БСП

Цветанов категоричен, че вотът на недоверие е само процедура за БСП | StandartNews.com

За всички е ясно, че вотът на недоверие на тема „Здравеопазване" няма да мине, заяви в интервю за Фокус Цветан Цветанов, председател на Парламентарната група на ПП ГЕРБ и зам.-председател на партията. По думите му самото искане за вот е част от политическите възможни парламентарни процедури, от които опозицията се възползва.

„Няма нищо лошо да се иска вот на недоверие, защото така винаги може да се обсъжда и да се води един смислен дебат в българския парламент. Въпросът е, че вотът и обсъждането на вот на недоверие за бъдещи намерения в сферата на здравеопазването го превръща малко в несериозно отношение от страна на опозицията. В момента можем да кажем, че те си спазват един план-график както преди председателството, по време на председателството, така и след него – да искат вот на недоверие, с който изпълняват своите политически решения. Те обаче не правят реален, задълбочен анализ дали това е най-подходящият период и най-подходящата тема, която може да бъде обсъждана за вот на недоверие и то в днешните условия, когато действително държавата е стабилна, въпреки истерията, която искат да създадат представителите на БСП", каза още Цветанов.

Според него вътрешните проблеми на БСП допринасят за по-агресивното поведение, за по-обидните квалификации към политическите им опоненти. Цветанов добави, че омразата и радикализирането на членовете на БСП по никакъв начин не показва, че може да има разумно бъдещо управление от тяхна страна. „Това е така, защото когато спориш, когато обсъждаш една тема, то ти трябва да предлагаш алтернативни решения. Аз до сега не съм чул БСП да предложи някакво алтернативно решение.

Единственото, което правят в момента, ще дам и пример, свързан с тема „Здравеопазване" – в тяхната програма „Визия за България" те предлагат бюджетно здравеопазване. Това, което знаем, че е най-доброто и се прилага в развитите демократични общества, е осигурителният модел, който е най-подходящото решение", коментира Цветанов.

Опозицията се старае да създаде една нервност в обществото, а така също да дестабилизира институциите в България, каза още вторият в ГЕРБ.

„Най-важното е, че управлението дава своите резултати както в приходната част на бюджета, така също и в проектобюджета за 2019 година, където ще имаме възможност както да увеличим доходите в бюджетната сфера, но и да изпълняваме ангажиментите си по секторните политики. Тук разбира се водещ ще бъде сектора, свързан с образованието на българските деца", каза още Цветанов.

Той добави, че един от основните акценти през есенната сесия на парламента винаги е проектобюджета. „Той трябва да бъде внесен от Министерски съвет в парламента, да започне гледането му в ресорните комисии, за да може до края на ноември да имаме готов, приет бюджет за 2019 година", допълни Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай