Цветанов и кметът на Русе обсъдиха инфраструктурни и социални проекти

Цветанов и кметът на Русе обсъдиха инфраструктурни и социални проекти | StandartNews.com

Зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов се срещна днес с кмета на Община Русе Пламен Стоилов. Те обсъдиха напредъка в осъществяването на редица мащабни инфраструктурни и социални проекти на територията на общината. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. В разговора участваха още народният представител от ГЕРБ-Русе и областен координатор на партията Пламен Нунев, зам. – кметът по европейско развитие Страхил Карапчански и зам. – кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров.

„Над 2000 ученици и деца от детските градини ще се възползват от създадените нови условия за обучение и игри в ПМГ „Баба Тонка" – Русе, СУ „Христо Ботев" – Русе и детските градини „Пинокио" 1 и 2 и „Русалка 2"", обясни кметът Стоилов. По думите му се предвижда завършването им през есента тази година. „Благодарение на активността на Община Русе и подкрепата на Министерски съвет е създадена необходимата координация за завършването им в срок. Въвеждат се нови технологии за енергоспестяване в обектите от образователната инфраструктура, което ще понижи разходите за издръжка", подчерта зам.-председателят на ГЕРБ.

„Над 12 млн. лева е размерът на безвъзмездно финансиране от европейските програми по тези проекти", каза Цветан Цветанов, който оцени високо работата на Общината за европейския облик на Русе.

Кметът Пламен Стоилов изтъкна, че Русе е един от малкото градове със стартирала на 100 процента реализация на инвестиционната програма „Региони в растеж". Европейските средства, които ще се инвестират в икономиката и инфраструктурата на града, са на стойност над 56 млн. лева. Основните мащабни проекти, по които Община Русе работи, са реконструкцията и рехабилитацията на четири улици, които свързват центъра с кея на града, който също предстои да бъде благоустроен.

Вторият етап на проекта за интегрирана система на градски транспорт предвижда изграждане на пешеходна връзка–надлез между кварталите „Родина 3" и „Чародейка", реконструкция и рехабилитация на участъци от бул. „Придунавски" и ул. „Шипка", изграждане на пешеходни зони и надграждане на интелигентната транспортна система. С европейско финансиране се предвижда и рехабилитация на кейовите страни и подобряване на навигационните условия на три корабни места. Към момента се изпълнява и реконструкцията на пет общински учебни заведения и дворните им пространства и стартира ремонта на 1/3 от улиците и тротоарите в целия град.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай