Цветанов: ГЕРБ няма нито социологическа агенция, нито своя медия

Цветанов: ГЕРБ няма нито социологическа агенция, нито своя медия | StandartNews.com

През всичките тези години ПП ГЕРБ никога не е изграждала социологическа агенция, нито пък своя медия. Това каза пред журналисти в Благоевград председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

„Ние винаги сме казвали, че когато една партия върши своята работа, надяваме се на обективността на медиите и на социолози, които не са политически ангажирани, за да дават реалната оценка за подкрепата, която получава и правителството, и политиците, и местната власт, и ситуацията в държавата", посочи той.

Цветанов отбеляза, че ГЕРБ постоянно прави социологически изследвания и в момента почти на 94% са готови с потенциалните кандидати за кметове на общини за местните избори през 2019 година. По думите му ще има доста „приятни" изненади за БСП, защото доста от кметовете, които са дългогодишни техни кандидати, просто виждат че това не е партията, която трябва да ги представлява и не трябва да работят за нея. Той допълни, че са в постоянен диалог с общинските структури на партията и когато трябва да издигат кандидатите за кметове, вече имат широка подкрепа и от представители на други партии, които биха подкрепили кандидатите на ГЕРБ за местните избори.

„Тези кметове просто няма да работят повече за БСП, защото от всичко това се вижда коя е партията, която действително може да отговори на очакванията на хората и коя е партията, която в управленския си мандат действително работи за просперитета на общината. Ние ценим качествата и кадрите, които имат потенциал да подпомагат съответните кметове и взимането на важни решения. Дори и в Благоевград, ако погледнем например Лазар Причкапов, който е направил много за града, и аз смятам че управлението трябва да бъде винаги в контакт с него, за да каже той какво е направил преди 30 години, когато Благоевград се променяше основно, и да се види къде са допускани слабости, за да можем да решаваме тези проблеми заедно", коментира Цветанов.

Според него трябва да има диалог с абсолютно всички, които са участвали в управлението на местната и изпълнителната власт, за да може страната ни да бъде много по-единна и мобилизирана за предизвикателствата, които стоят пред нея.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай