Цветанов: ГЕРБ няма да сменя Борисов на лидерския пост

Цветанов: ГЕРБ няма да сменя Борисов на лидерския пост | StandartNews.com

"Никой няма намерение да сменя лидера на ГЕРБ Бойко Борисов на предстоящия конгрес на партията в неделя", обяви зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов пред Би Ти Ви.

"Ще има около 1200 делегати на конгреса и всичко ще мине както трябва. В момента имаме премиер, който се очертава като един от успешните лидери в Европа", аргументира се Цветанов.

Във връзка с предстоящото отчетно събрание на ГЕРБ, на което ще бъде предложена декларация, че партията никога няма да се коалира с БСП, Цветанов коментира: „Ще предложим такава декларация, защото трябва веднъж завинаги да спрем със спекулациите, че имало хора от БСП, които преговаряли с ГЕРБ за съвместно управление".

По думите му в момента левицата се опитват да дискретират правителството и да провокират постоянно напрежение в политиката. "Ние имаме една единствена цел във връзка с европейското председателство – да участваме всички в този процес. Опозицията имаше възможност техният лидер да бъде шеф на българския парламент", каза още Цветанов. Той бе категоричен, че въпреки това „националният отбор" на страната ни трябва да бъде обединен, защото предстои председателство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай