Цветанов: БСП държат Манол Генов, а дават оценки на Живко Мартинов

Цветанов: БСП държат Манол Генов, а дават оценки на Живко Мартинов | StandartNews.com

За разлика от БСП, ГЕРБ е партия, която веднага решава възникналите проблеми, заяви Цветан Цветанов. Така зам.-председателят на ГЕРБ коментира скандала с Живко Мартинов.

Действително това уронва престижа на партията, на политическата система. Затова проведохме разговори с г-н Живко Мартинов и неговото решение е да напусне парламента. Той вече не е народен представител. Но разликата между ГЕРБ и БСП е, че социалистите не предприемат подобни политически решения. В момента има народен представител – Манол Генов, който по време на кампанията е разговарял със затворник, излежаващ присъда, за да могат да организират купуване на ромски гласове и за да може да стане народен представител, а БСП да получат по-висока избирателна активност. Смятате ли, че това е достатъчно добро като поведение, за да дават БСП оценка на Живко Мартинов, който вече не е народен представител?, попита Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус".

Трябва да променим манталитета си на поведение, защото тази агресивност, която наблюдаваме, допълнително води до изнервеност, коментира той по повод инцидентите в предишните два дни.

Всички ние, като част от българското общество, трябва да допринасяме за намаляване на това напрежение. Защото аз не мога да проумея, наблюдавайки дебата между българските работодатели и синдикалните организации, видяхте, че имаше толкова обидни квалификации – и от едната, и от другата страна. И правителството в момента се явява като един арбитър – то трябва да бъде част от този тристранен съвет, но да решаваме проблемите на хората, а не да се противопоставяме един на друг. Съответните работодателски организации, които осигуряват работните места, правят съответните инвестиции, а синдикатите са тези, които трябва да защитават правата на работещите. Трябва да променим манталитета си на поведение, защото тази агресивност, която наблюдаваме, и в училищата, и на пътя, в болниците, тези, може би, новини, които ежедневно отразяват такива случаи, допълнително водят до изнервеност. Убеден съм, че всеки от нас трябва да посочва добрите примери, заяви Цветан Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай