Цветанов: Ангажимент е и на родителите на върнат децата в клас

Цветанов: Ангажимент е и на родителите на върнат децата в клас | StandartNews.com

Смятам, че можем да помогнем на всички, които се нуждаят от това, което трябва да прави държавата. А когато сме в такъв тандем - изпълнителна, законодателна, местна власт - вярвайте, че можем да имаме по-добри успехи и това е видно от случилото се през последните месеци, след като се формира третият кабинет "Борисов". Това каза зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов по време на пресконференция във Велико Търново, цитиран от "Фокус". Цветанов обърна внимание на това, че тази година за първи път се създаде един механизъм за сътрудничество между институциите и неправителствените организации.

Тези 1100 екипа, в които участват 11 600 служители, успяха преди първия учебен ден да посетят 20 000 семейства и да върнат 3 000 деца в образователната система, каза той.

По думите му не малка част от тези 206 000 деца, които липсват от информационната система на МОН са извън страната със семействата си. Според Цветанов трябва да се идентифицира всяко едно дете и всеки един проблем. "Да обвържем всичко, което е свързано със социалната помощ и това, което държавата прави, за да подпомогне семействата, но и да бъде ангажимент на родителите това децата да могат да бъдат в училищната стая", добави Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай