Цветан Цветанов определи президента Радев като политически опонент

Цветан Цветанов определи президента Радев като политически опонент | StandartNews.com

Президентът на БСП г-н Радев се заявява като политически опонент, а не като държавен глава, който трябва да бъде обединител на нацията, каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. "Това е човек, който с неговия си военен манталитет иска да покаже, че не зачита правовия ред в държавата", заяви Цветанов. Той уточни, че при всички преговори за влизане в ЕС, страната е затваряла всички глави - по правосъдие и по вътрешен ред, за да се доближи до правовия ред, присъщ на развитите демокрации.

Цветанов отбеляза, че Законът за държавните служители гарантира назначаването на хора, които могат да работят независимо от политическите пристрастия на партиите, които идват на власт. Важно е професионалистите да си вършат работата, а не да живеят под страх и да ги грози уволнение, посочи Цветанов. По думите му в министерствата работят много хора, назначени при правителствата на БСП и НДСВ.

"Искам да кажа на г-н Радев, че ако смята да въвежда военно положение - той е в правото си, но има демократичен и правов ред, и всяко едно уволнение минава през съответните процедури", каза Цветанов.
Той припомни, че когато е бил министър на вътрешните работи е назначил за директор на ОД на МВР в Бургас Милен Димитров, който е бил човекът, направил оперативната реализация по задържането и осъждането на Митьо Очите, но е бил уволнен в първия месец от управлението на кабинета "Орешарски".

Според Цветанов, когато президентът реши да се изкаже, той го прави само по адрес на премиера или по адрес на ГЕРБ, а е важно да се работи надпартийно за важните теми на страната и да се затвърди позицията, изградена по време на българското председателство на ЕС. В този период страната е станала силен фактор на Балканите, а гласът й се чува все по ясно в ЕС, каза още Цветанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и кметовете на Велико Търново - Даниел Панов и на Горна Оряховица - Добромир Добрев откриха ремонтирания със средства от бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура" участък Г. Оряховица - Арбанаси, който е част от пътя В. Търново - Г. Оряховица, както и на участък от ул. "Иван Момчилов" в Г. Оряховица, реконструиран със средства от Оперативна програма "Региони в растеж".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай