Цветан Цветанов: Харчи колкото си изкарал, ето философията на ГЕРБ

Цветан Цветанов: Харчи колкото си изкарал, ето философията на ГЕРБ | StandartNews.com

Икономическият растеж и рекордният БВП ни дава възможност да отделяме повече средства за различните сфери – отбрана, образование, пътна инфраструктура и др. Това е нашата философия, това е философията на десните системни партии - да се харчи толкова, колко си изкарал. Всеки друг подход носи рискове от кризи. Това заяви Цветан Цветанов, председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията, пред над 140 жени от цялата страна.

Той произнесе реч по време на шестата политическа академия на Жени ГЕРБ, организирана в град Вършец (област Монтана) от "Жени ГЕРБ" и Фондация "Конрад Аденауер".

Цветанов допълни, че е изключително радостен, че в момента се работи активно по реализирането на ключовите за Северозапада обекти като АМ „"Хемус" и пътя Ботевград - Видин.

Според него личните нападки в политиката отклоняват важните спорове за политики. "Като политици, не трябва да допускаме разделение сред обществото, провокирано от нашето поведение. Заиграването със страховете, конфронтациите, личните нападки и махленските дебати нямат място в политиката. Споровете си струват, когато са за политики.

Много е лесно да се държиш безотговорно и да разделяш. Когато един политик не може да предложи алтернатива, залита в полето на личните нападки. Да правиш внушения е много елементарен подход. Отговорният политик си служи с факти", обясни Цветанов и добави, че днес никой не говори за икономическия растеж, за кохезионната политика, за увеличението на заплатите, а това са истински важните теми.

"Дебатът ще се върне в правилната плоскост, когато спрем да отговаряме на нападките", убеден е зам.-председателят на ГЕРБ.

Той посочи, че най-голямата отговорност в днешно време пред политическата класа е да отстоява и да допринася за евроатлантическата ориентация на България.

"Ние сме избрали нашия път. Ние сме част от ЕС и НАТО, а няма по-голяма гаранция за сигурността ни от това", категоричен бе зам.-председателят на ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай