Цветан Цветанов допуска да е имало умишлен саботаж срещу Търговския регистър

Цветан Цветанов допуска да е имало умишлен саботаж срещу Търговския регистър | StandartNews.com

Дали проблемът с Търговския регистър не е умишлен саботаж от някой, който иска да създаде проблеми в държавата, попита от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на изслушването на премиера Бойко Борисов за електронните системи на страната. „От данни, които изнесоха в публичното пространство, бих искал да попитам вярно ли е това, че се установява, че фирма „Лирекс" е обединила дисковия масив на основния сървър с този на резервния. Това сливане на масивите е довело до невъзможност за възстановяване на база данните", каза Цветанов.

„Това, което е по-важно да попитам представителите на изпълнителната власт за фирмата „Лирекс". Тя беше спомената много. Дали тази фирма изпълнява стриктно договора, който има със съответните институции в България. Това е поредният проблем, който възниква, както проблемите, свързани с МВР, когато беше наложена тази фирма от 2007 г. от тогавашния началник на кабинета на Румен Петков - Александър Петров", каза Цветанов и обърна внимание, че той е бивш функционер на БСП.

„Ако попитаме как беше направено видеонаблюдението, това беше с много изричните указания, които бяха дадени, да спечели „Лирекс" и да осъществи съответното видеонаблюдение. Забележете какво се случва при експлоатацията - интерфейсът беше затворен, което не даде възможност да се надгражда тази система", заяви Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай