Цецка Цачева: Ще поправим пропуските си

Нямаше да има държава, ако бяхме платили за КТБ от бюджета, обяви кандидатът за депутат от ГЕРБ

Цецка Цачева: Ще поправим пропуските си | StandartNews.com

Не можехме да не платим от бюджета 3,7 млн. лв. за КТБ, защото срине ли се банковата система, се срива държавата. Това каза пред жители на село Каменец Цецка Цачева – втора в листата наГЕРБ в област Плевен,.

„Отиваме на предсрочни парламентарни избори, за да препотвърдим това, което и през втория мандат на Бойко Борисов правихме за управлението на държавата, но поправено с някои пропуски, които допуснахме. Това, с което водим тази кампания, няма да ви изненада. Водим една изключително позитивна кампания без нападки, обиди, без противопоставяне. ГЕРБ счита, че не бива политиците да разделят гражданите на България. Трябва да знаем, че държавата е като едно домакинство. Парите трябва да стигат за всичко, без да се противопоставят децата, образованието, на незаетите хора, на пенсионерите или за сметка на МВР службите. Затова след като направихме пълен преглед на това къде сме в момента, констатирахме, че България стои стабилно. За две години има икономически ръст от 3,7% и то след кабинета „Орешарски", когато заварихме 5% дефицит в бюджета. Оттам насетне 1,2 млрд. от двата договора за „Марица 1" и „Марица 2", приватизирани от Иван Костов, актуализирано от времето на Сергей Станишев", заяви Цачева.

 „Договорите не могат да бъдат прекратени предсрочно, поради изключително неизгодните условия, при които са подписани. На следващо място КТБ – 3,7 млн. лв. Хората питат защо ги платихме от бюджета. Не, не можеше, защото срине ли се банковата система, се срива държавата и оттам насетне има народ и територия, но няма държава. Последното плащане, отново 1,2 млрд. лв. за двата реактора на АЕЦ „Белене", допълни тя. Цачева уточни, че над 6 млрд. лв. са отишли по предназначение там. „Въпреки това, успяхме да повишим минималната работна заплата, вече е 460 лв. Успяхме на няколко пъти, макар и на много малки проценти, да се актуализират пенсиите. За да върви икономиката, на нас ни трябва качествено ново образование. Българските младежи излизат с дипломи от училище без конкретни умения, особено в занаятите", каза още Цецка Цачева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай