Томислав Дончев за председателството: Българските администрации се справиха фантастично

Томислав Дончев за председателството: Българските администрации се справиха фантастично | StandartNews.com

Подборът на теми за Председателството беше изключително сполучлив и удачен. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев на дискусия за резултатите от Българското председателство на Съвета на ЕС 2018, която Канал 3 излъчва на живо.

"Не неочаквано българските администрации се справиха отлично, дори фантастично", заяви той. "Истинската оценка за Председателството може да бъде направена след няколко месеца, когато се види какъв е ефектът", коментира Томислав Дончев.

"Към момента получаваме ласкави оценки. Мисля, че те не са от стилистиката на обичайното уважение и коректност", посочи той.

Според него днес в Европа "ни липсва повече иновативност, смелост и решителност. Нито един нов проблем не може да бъде решен със стара технология", обяви вицепремиерът.

„Дълговата и мигрантската кризи минаха в сложни разговори със основен фокус как да се разпредели бюджетният товар. Това означава гледане на целия проблем през националния интерес, а не търсене на общо европейско решение", поясни той.

"Въпросът на следващите десет председателства ще бъде какъв ремонт на демокрацията ще ни е нужен, напрежението ще продължи да се трупа", каза още Томислав Дончев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай