Томислав Дончев: Правителството държи на свободата на словото

Томислав Дончев: Правителството държи на свободата на словото | StandartNews.com

"Министерският съвет държи на свободата на словото и се противопоставя на всички опити някой да казва на журналистите какво могат да говорят, или да не говорят", каза вицепремиерът Томислав Дончев по повод призива на коалиционния партньор и вицепремиер Валери Симеонов няколко медии да му се извинят в 24-часов срок. Той участва в общ брифинг с Цветан Цветанов и Владислав Горанов в централата на ГЕРБ.

"Има натрупано емоционално напрежение", призна той и подчерта, че прави само предложение.

Цветанов добави, че е добре и Валери Симеонов, и Антон Тодоров да бъдат поканени от въпросната телевизия, за да излезе истината. Той напомни, че самият Тодоров вече се извини, ГЕРБ също в декларация, а в разговор между двамата е станало ясно, че депутатът въобще не е имал предвид това, което му се приписва в публичното пространство, а именно - да заплашва водещ на тв предаване.

"Антон Тодоров поднесе своите извинения, аз поднесох своите извинения и партията поднесе своите извинения. Нека да бъдат поканени и Валери Симеонов, и Антон Тодоров, и да излезе цялата истина", призова шефът на депутатите от ГЕРБ. И в същото време подчерта, че вки депутат има право да изразява своята позиция по дадени въпроси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай