Търновалийски подписа договор с избиратели

Кандидатът на БСП настоява за руски чартъри в Пловдив

Търновалийски подписа договор с избиратели | StandartNews.com

Кандидатът за депутат от "БСП за България" в област Плолдив Георги Търновалийски подписа символичен договор с избирателите в Асеновград. Така той пое отговорност да изпълни задачите и задълженията, които пое в разговор с тях. 

"Имаме сериозна задача и си поставяме високи цели. Казваме: Искаме промяна! Искаме да реализираме мисията си – 8 милиона българи и нито един на и под прага на бедност. Казват невъзможно е, но ние сме 8 милиона, голяма част от тях пръснати по света. Първа задача е да върнем приятелите си, децата си, които напуснаха страната заради липса на перспектива. Затова ние казваме – икономика и доходи, образование и здравеопазване, сигурност. Това категорично сме заявили и записали в програмата си", заяви Георги Търновалийски

Преди това в Пловдив той обяви, че развитието на летището в града е един от приоретите в бъдеще. Това стана на среща с бизнеса под тепетата, на която присъства и негово превъзходителство извънредния и пълномощен посланик на Русия у нас Анатолий Макаров. Търновалийски постави въпроса за възможността руски компании да отворят постоянни или нови чартърни линии.

„За съжаление се оказа, че на всички проведени досега срещи с руски туристически компании и бизнесмени не е присъствал никой от ръководството на аеропорта. Не са били представени нито неговите възможности за обслужване на полети, нито възможностите на региона за културен и балнео и уелнес туризъм. За нашите гости бе странно, че Пловдив е изключен от туристическия поток, въпреки своите дадености. Г-н Макаров изказа своето учудване, че едно толкова добре уредено летище не се ползва, самият той даде пример, че ако има възможност би летял до Пловдив, защото от тук, достигането до която и да е точка на България е още по-лесно. Посланикът даде пример колко по-удобно за туристите би било от Пловдив да отидат до Карлово, където да се насладят на българската роза или до Хисаря, а защо не и до Велико Търново", коментира Търновалийски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай