Стойнев: Националният здравен инспектор защо е мълчал?

Някои хора са фокусници, след като харчат 50 млн. за ден, обяви депутатът от "БСП за България"

Стойнев: Националният здравен инспектор защо е мълчал? | StandartNews.com

БСП не е деструктивна опозиция. Ясно заявихме, че ще подкрепяме правителството в 3 сфери, заяви в  bTV зам.-председателят на "БСП за България" Драгомир Стойнев. Той обяви, че именно по предложение на социалистите са създадени две временни комисии в парламента. Едната ще бори проблема с неплащането на заплати от работодателите, а другата ще разследва проблема с урана във водата на няколко места в страната.

"Как може националният здравен инспектор Ангел Кунчев, който е отговорен да сигнализира населението за този проблем, да е осми в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ и то точно в Хасково? Този проблем е бил скрит, за да няма напрежение, с оглед на предстоящите избори. Кое е по-важно - властта или здравето на хората?", попита той.

Драгомир Стойнев определи като скандални промените в правилника за дейността на НС като отпадането на комисията за наблюдение на КЕВР; отпадане на блиц контрола; парламентарният контрол да не се предава по БНТ1; отказът да се замразят заплатите на депутатите към декември 2016 г.

"Вчера излезе докладът на НСИ, според който 35% от българските граждани живеят в крайни материални лишения. Българските граждани да не знаят какво говори министър-председателят, да не знаят как отговарят министрите на питанията в НС, някои от които са зададени по техни сигнали, е повече скандално. Къде отиват демокрацията и свободата на словото?", продължи Стойнев.

"Където има нарушения, отговорните да си носят последствията", каза той по повод действията на прокуратурата в НЕК, КЕВР и АПИ. "Явно някои хора са фокусници, след като за един ден харчат 50 млн.", допълни Стойнев.в.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай