Смяната на българската кандидатура е признак на зле проведена кампания

Смяната на българската кандидатура е признак на зле проведена кампания  | StandartNews.com

Смяната на българската кандидатура за Генерален секретар на ООН е признание за една лошо организирана и зле проведена кампания от страна на правителството. Постоянните противоречия вътре в управляващата коалиция по отношение на кандидатурата на г-жа Бокова и неубедителната подкрепа на дипломатическо ниво, логично доведоха до спадаща подкрепа. Това се казва в позиция на партия "Народен съюз" във връзка с решението на българското правителство да номинира Кристалина Георгиева за кандидат за генерален секретар на ООН.

"Издигането на втора кандидатура поставя под въпрос способността на България да излъчи убедителен кандидат и навеждат на мисълта за удовлетворяване на лични стремежи и амбиции и вътрешнополитически спорове, в които биват въвличани трети страни", казват още от партията.

"Подобно раздвоение на усилията винаги води до неуспех, още повече, че едва ли страните членки на ООН ще приемат България едновременно да оглавява ЮНЕСКО, което е една от основните структури в рамките на ООН и самата световна организация. Подобни външнополитически стъпки са проява на дипломатически авантюризъм и непредвидимост в поведението на България и в крайна сметка вредят на образа на страната ни пред света", коментират от "Народен съюз".

Повече по темата четете в специалния раздел на "Стандарт" ТУК!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай