Само в "Стандарт": Уляна Пръмова с коментар за думите на Дянков

Според бившия шеф на БНТ Елена Йончева не е ползвала държавни пари за командировки

Само в "Стандарт": Уляна Пръмова с коментар за думите на Дянков | StandartNews.com

Българската национална телевизия (БНТ) не е плащала филми на журналистката Елена Йончева. Не знам за какви фактури и милиони говори г-н Симеон Дянков. Това заяви специално за "Стандарт" дългогодишният генерален директор на БНТ Уляна Пръмова.

Тя коментира твърденията на бившия финансов министър в кабинета "Борисов 1", че държавата е платила фактури на националната телевизия за филми на журналистката Елена Йончева. "Когато аз бях директор на телевизията, тя имаше договор с Елена Йончева за изработването на няколко филма. В този договор обаче нямаше никакви финансови задължения от страна на БНТ. Г-жа Йончева трябваше да си намери спонсори и тя ги бе намерила. Съответно и филмите й трябваше да бъдат придружени със спонсорските заставки на нейните спонсори, които са й платили филмите. От страна на телевизията плащания към Елена Йончева по този договор не е имало", разказа Пръмова. И повтори: "Договор за пари, които телевизията да изплаща на Елена Йончева, по мое време не е имало".

Тя уточни, че не е подписвала и никакви командировъчни на журналистката. "Аз не си спомням да съм подписвала командировки на Елена Йончева, която не е служител на телевизията и аз не мога да я командировам", посочи бившият директор на БНТ.

Пръмова коментира думите на Симеон Дянков, че става дума за платени фактури за покриване на дефицита в националната телевизия. "Дефицитът, който телевизията имаше тогава, да се свързва с плащания за филми към Елена Йончева е несериозно. Дефицитът на телевизията беше оформен в следствие на намалената държавна субсидия за две години. А не от милиони, които някой е бил изплатил. Аз не знам за какви фактури говори г-н Дянков", заяви Уляна Пръмова. Тя подчерта, че в БНТ се пазят всички договори и документи и може да направи проверка по казаните думи на Дянков. "Аз казвам това, което помня, но при мен няма архиви. Нека те (БНТ - б.р.) да проверят и да излязат с един официален отговор, защото това засяга и реномето на телевизията", призова Пръмова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай