С Борисов трябва да се срещнем на дебат очи в очи

С Борисов трябва да се срещнем на дебат очи в очи | StandartNews.com

С Бойко Борисов не сме конферансиета, ние сме лидери и трябва да се срещнем очи в очи. Това каза пред bTV лидерът на БСП и водач на листата на „БСП за България" в 25-ти МИР София град Корнелия Нинова, във връзка с лидерския дебат между нея и председателя на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Зависи от ГЕРБ и от г-н Борисов. Ние бихме искали да има лидерски дебат между двамата за визията, за развитието на България. Г-н Борисов иска това да стане с експерти, което пък за нас не е приемливо. Вчера са обсъждали двата ни екипа възможности и са стигнали до това да влезем с екипи, да ги представим, да кажем няколко думи и да започнем да им даваме думата на тях", каза тя посочи, че Бойко Борисов се опасява от личен сблъсък.

Тя обясни, че от БСП не се опитват да провалят дебата, защото още от самото начало са ги поканили в този формат. Нинова поясни, че днес ще продължат разговорите между партиите. „Ако е екип срещу екип - да. Ако е лидер срещу лидер – да. Ако държат да е заедно – не", допълни Нинова.

По повод наричането на кандидатите за депутати от БСП кръвопийци от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов Нинова заяви, че това е обида към над 500 хил. социалисти, които са гласували на последните парламентарни избори.

Нинова определи това като разделяне на обществото. Тя посочи, че половината, които стоят до Борисов са бивши членове и активисти на БКП.

Тя заяви, че не приема да се обиждат листите на „БСП за България". „Мисля, че сме с най-богатите листи откъм хора от наука и култура", заяви лидерът на БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай