Румен Радев се срещна с Елизабет Втора, покани я да посети България

Снимка: БНТ/БТА

Румен Радев се срещна с Елизабет Втора, покани я да посети България | StandartNews.com

Президентът Румен Радев е отправил покана към кралица Елизабет Втора при възможност тя или член на кралското семейство да посети България. Отправих покана към кралица Елизабет Втора при възможност тя или член на кралското семейство да посети България, във връзка и със 140-годишнината от установяването на дипломатически отношения с Великобритания, която ще отбележим догодина, а и на място да се запознае с нашата богата история, с вековните културни традиции на нашия народ, които присъстват и в Британския музей, в Британската библиотека, съобщи държавният глава днес пред журналисти след аудиенцията си при кралицата в Лондон.

Поканата за аудиенция е знак за приятелските отношения между Великобритания и България, отбеляза президентът. Двамата са обсъдили теми, важни за двустранните ни отношения.

Радев определи срещата като топла и сърдечна и каза, че кралица Елизабет Втора е проявила жив интерес към историята и културата на нашата страна. Между България и Великобритания има стратегическо партньорство, отличен политически диалог, активно сътрудничество в редица области, посочи президентът.

Румен Радев беше помолен от журналисти да коментира и темата за Брекзит. Той каза, че отношенията между Великобритания и ЕС са важни и за двете страни и Брекзит не може да промени това. Затова нашата обща цел трябва да бъде да запазим и да развиваме близките отношения с най-голям приоритет - запазване на правата на гражданите и от двете страни, отбеляза президентът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай