Румен Радев отива на официално посещение в Македония

Румен Радев отива на официално посещение в Македония | StandartNews.com

На 16 и 17 февруари държавният глава Румен Радев ще бъде на официално посещение в Република Македония, по покана на президента Георге Иванов, съобщиха от прессекретариата на президента. По време на визитата си българският президент ще проведе срещи с държавния глава на Република Македония Георге Иванов, с министър-председателя Зоран Заев и с председателя на Събранието на Република Македония Талат Джафери.

Ключови теми на посещението ще бъдат изпълнението на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество, ратифициран от Република България и Република Македония, както и подкрепата на България за европейската и евроатлантическата интеграция на Република Македония. Ще бъдат обсъдени и мерките за засилване на търговско-икономическия, културния и образователния обмен между двете държави, както и съвместните проекти за транспортна и инфраструктурна свързаност.

През първия ден на визитата си Румен Радев ще поднесе цветя на гроба на Гоце Делчев в православната църква „Свети Спас" в Скопие. На 17 февруари президентът ще участва във форум с участието на ръководствата на стопанските камари на двете държави. В програмата на президента са предвидени и разговори с лидери на парламентарно представени политически партии в Македония. В ръководената от държавния глава делегация участват представители на изпълнителната, законодателната и местната власти, на българското православно духовенство, както и на българските стопански камари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай